Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem živnostník, montuji skla, spolupracoval jsem delší dobu s firmou s.r.o. - jeden jednatel, jejíchž platební morálka byla vždy nedobrá (opožděné platby). Nyní mám u této firmy neuhrazené 4 faktury za cca 200.000 Kč za provedené díla. Z mé strany mám splněny všechny náležitosti tj. máme platnou smlouvu o dílo, podepsané předávací protokoly, vystavené faktury. Stáří pohledávek je 2-8 měsíců. Majitel s.r.o. před 3 týdny přestal komunikovat, má nedostupný telefon, v sídle firmy není, ani nikdo jiný. Jeho manželka je tady a tvrdí, že odcestoval a neví, kdy se vrátí. Zjistil jsem, že dluží více firmám i bankám značné sumy. Vzhledem k tomu, že vlastní i kanadský pas, mám vážnou obavu, že odcestoval. Sídlo firmy s.r.o. je v nájmu, tudíž nevlastní ani žádný majetek, má dvě užitková vozidla a osobní vozidlo. Užitková vozidla mohou být na leasing, ale osobní určitě není. Všechny vozidla jsou zaparkovaná mimo firmu na městském parkovišti a zjevně se nepoužívají. Můj dotaz: je možné nějakým způsobem osobní vozidlo použít k umoření mé pohledávky? Nebo zabavit do doby návratu majitele? Kdo by mohl o tom rozhodnout? Vidím v tom jedinou šanci, jak získat své peníze zpět. Pokud toto nelze, jaký je správný a efektivní postup. Děkuji Vám za radu, Ondra


ODPOVĚĎ:
Vaše peníze můžete získat pouze pomocí soudního řízení – tedy žaloby k soudu a následné exekuce na zmíněný automobil. Jiná cesta pro Vás bohužel není.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.