Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracuji ve státním podniku, doposud jsem dostával určitý plat. Dnes mi přišel nový platový výměr (platný od 1.8.10) zaslaný ředitelem, ve kterém se píše: Dle ustanovení zákoníku práce č. 262/20006 Sb. a nařízení vlády č. 564/2006 Sb. o platových píoměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě jsem Vás zařadil v souadu s §3 a §4 naříení vlády do platové třídy XX a platového stupně XX.
Plat se mi tak navýší téměř o 1000 Kč, vzhledem k tomu, že jsem v současné době podal návrh na snížení výživného, toto je pro mne nevýhodné. Je možné se proti platovému výměru nějak odvolat nebo jinak snížit plat? Děkuji, Pavel


ODPOVĚĎ:
Platový výměr je určen nařízením vlády, tedy tabulkově. Odvolat se proti němu nijak nemůžete, jde o právní předpis. Můžete však argumentovat tím, že osobní ohodnocení, které je jistě další součástí Vašeho platu se Vám snížilo (např. z důvodu faktického nedostatku peněz na mzdy). A to také doložit. Tím zůstal Váš příjem na stejné Výši a je proto stále důvod ke snížení výživného.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.