Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Máme chatu u lesa. Není spojena se zemí pevnými základy - je postavená na kůlech. Chata je od lesa asi 15 metrů. Rád bych se zeptal, jestil je možné u lesa stavět normální zděnou stavbu s pevnými základy v zemi a pokud ano, tak v jaké vzdálenosti od stromů. Prosím o uvedení konkrétního stavebního předpisu, který toto specifikuje. Děkuji moc, Mojmír


ODPOVĚĎ:
Ochranné pásmo lesa je 50 metrů. (zákon č. 289/1995 Sb., lesní zákon - § 14 odst. 2). V případě, že se rozhodnete stavět v tomto ochranném pásmu, jste povinni předložit k žádosti o stavební povolení či k návrhu na vydání územního rozhodnutí o umístění stavby souhlas k vydání rozhodnutí o umístění stavby v ochranném pásmu lesa.

Souhlas vydává místně příslušný orgán ochrany životního prostředí. Podkladem k tomuto souhlasu je stanovisko lesního hospodáře. Vydání povolení může být vázáno na splnění podmínek. Souhlas k vydání rozhodnutí o umístění stavby v ochranném pásmu lesa je vydáván formou rozhodnutí, jemuž předchází správní řízení. V případě, že Vám souhlas vydán není a rozhodnutí orgánu ochrany životního prostředí je pro Vás tudíž záporné, máte možnost se proti tomuto rozhodnutí odvolat k nadřízenému orgánu, který toto rozhodnutí přešetří v plném rozsahu. V případě, že zjistí, že rozhodnutí bylo vydáno v rozporu s platnými předpisy, zruší jej a věc vrátí k novému projednání.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.