Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj dotaz se týká bytu, který jsem měla pronajmutý, i když smlouvu jsme měli sepsanou na nebytový prostor. Ve smlouvě se uváděl nájem + měsíční zálohy. V zálohách nebylo rozepsáno za co se záloha platí. Je tam uvedeno záloha za služby spojené s užíváním nebytových prostor. Nyní když jsme z bytu po ústní dohodě odešli, chce po nás vyúčtování elekřiny. Že prý elekřina nebylo započtena v zálohách. Přitom elektroměr na nás napsaný nebyl, abychom mohli platit měsíční zálohy a nic podobného. Jak to nyní vyřešít? Děkuji, Monika


ODPOVĚĎ:
Ve smlouvě o nájmu bytu i nebytového prostoru musí být ze zákona určeno, jaké je nájemné a jaké jsou úhrady spojené s užíváním nebytového prostoru. Proto se domnívám, že ve Vašem případě byly zálohy určeny i na elektřinu, neboť jde o základní úhradu, která se v souvislosti s nájmem vyskytuje. Pokud nezaplatíte, tak je jedinou možností pronajímatele podat na Vás žalobu. V takovém případě bude muset on dokazovat, že elektřina nebyla v zálohách obsažena, což bude v tomto případě zřejmě problém.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.