Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bude mi 57let, od listopadu 2009 jsem vedena na Úřadu práce již bez finanční podpory, nedaří se mi sehnat zaměstnání, proto uvažuji o odchodu do předčasného důchodu. Dle informativního listu z OSSZ mi chybí 3 roky pojištění, t.j.doba od roku 1980-1982, kdy jsem pečovala o dceru (nar. 1975) ze zdravotních důvodů, dostávala jsem na ní příspěvek 500,- Kč měsíčně.

Nemám z té doby bohužel žádné doklady o přiznání příspěvku na péči o dceru vyžadující stálou péči. Z OSSZ v Mladé Boleslavi mě poslali na Magistrát, kde mi bylo sděleno, že doklady se archivují po 5let. Nevím, zda je možné ještě někde tyto doklady dohledat. Napadlo mě u ošetřujícího lékaře, ale dcera se mnou již 15let nekomunikuje, odstěhovala se, tudíž neznám ani jejího obvodního lékaře. Můžete mi prosím poradit, zda mohu v této nepříjemné záležitosti něco udělat? Děkuji, Bohdana

ODPOVĚĎ:
Pokuste se informovat na OSSZ, jakým způsobem je možné prokázat ošetřování dcery, když se tyto doklady archivují pouze 5 let. Pokud však nemáte k dispozici lékařskou zprávu dcery, bude zřejmě dnes nemožné tuto skutečnost prokázat. Můžete se pouze pokusit opatřit si svědectví několika osob, ale po tolika letech již takové svědectví není příliš průkazné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.