Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Měla bych dotaz,ohledně smlouvy o půjčce. Potřebuji vědět, zda si ji mohu sepsat sama, či je lepší ji sepsat u advokáta?
Půjčuji příteli vysokou finanční částku a potřebuji poradit, jak napsat smlouvu správně, co je důležité, aby obsahovala, kdyby náhodou došlo k nějakému problému se splácením ze strany přítele. Kdybych se musela při nejhorším obrátit na soud, aby smlouva obsahovala vše k prospěchu mému, aby nedošlo k tomu, že by mi ve smlouvě něco chybělo. Děkuji za odpověď, Hanka


ODPOVĚĎ:
Smlouva o půjčce je písemný kontrakt, který by měl minimálně obsahovat:
1. specifikaci stran, které smlouvu uzavírají,
2. předmět půjčky,
3. datum půjčení a datum vrácení a způsob, jakým tak bude učiněno (např. 2. srpna, bankovním převodem z účtu... na účet...),
4. dohodu o úročení či neúročení půjčené částky,
5. datum sepsání smlouvy a podpisy obou stran.

Ptáte-li se, zda je vhodné využít služeb advokáta, rozhodně doporučuji tak učinit. Za sepsání smlouvy sice zaplatíte třeba i 5 000 Kč (na což se můžete dopředu daného advokáta zeptat a třeba si tak i vybrat advokáta, který Vám smlouvu sepíše za nižší částku), ale rozhodně se taková investice vyplatí, zvláště pokud půjčujete vysokou částku, pro případ sporu a soudního řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.