Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Potřebovali bychom vědět, zda je správný náš názor, že úřadem použité předběžné otázky těmito otázkami vůbec nejsou. V jednom článku na netu jsme si přečetli, že předběžná otázka se týká např. udělení vyjímky, vypracování atestu, stanovení vyjímky z ochranného pásma, vydání závazného stanoviska, vydání integrovaného povolení atd.

Předběžnou otázkou nemůže být situace,která je součástí řízení a jejíž řešení přísluší správnímu orgánu, jež toto řízení provádí.Žádná taková situace u stavby chaty nenastala a proto se domníváme, že úřadem použitý pojem předběžné otázky byl neoprávněný a tyto ve skutečnosti u chaty neexistují. Protože usnesení bylo zdůvodněno právě existencí dvou předběžných otázek, které neexistují, je toto usnesení neoprávněné. Stačí, když odpovíte, že náš názor je správný nebo, že se mýlíme. Děkujeme, Oldřich

ODPOVĚĎ:
Samozřejmě, pokud toto nevyplynulo z odpovědi, tak dodávám, že předběžná otázka, kterou správní orgán v rozhodnutí naznačil k vyřešení, opravdu v odůvodnění rozhodnutí nemá odpodstatnění. To znamená, že může existovat důvod, který předběžnou otázku opodstatňuje, ale rozhodně jím není ta otázka, kterou správní orgán uvedl v odůvodnění rozhodnutí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.