Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Po úmrtí mého otce mi otcova přítelkyně sdělila, že existuje vkladní knížka o obnosu cca 260 000Kč. Žádnou takovou vkladní knížku jsem nenašla. Notář mi na to řekl, abych obvolala banky, které vedou vkladní knížky a tam se zeptala. Je takové jednání ze strany notáře pochybné?

Dále pak moje příbuzná mi říkala, že notář chce čestné prohlášení o tom, že vkladní knížka existuje, aby ji mohl začít hledat, ale že moje čestné prohlášení mu nestačí. Když jsem se pak notáře ptala, řekl mi, že toto nikdy neřekl. Vzhledem k tomu, že sám po mně chtěl, abych obvolala banky, je z mého pohledu už tak nedůvěryhodný. Děkuji, Alexandra

ODPOVĚĎ:
Předmět dědického řízení by měl zjišťovat zejména notář ve spolupráci s různými orgány a institucemi, stejně tak v součinnosti s okruhem možných dědiců. V předběžném šetření si zejména opatří údaje potřebné pro zjištění dědiců a pro zjištění zůstavitelova majetku a jeho dluhů. Nesouhlasíte-li s jeho činností, můžete podat stížnost k Notářské komoře.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.