Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych se zeptat jak mohu postupovat při vrácení účtované neoprávněné pokutě v MHD. Dne 21.4.2011 jsem byla kontrolována revizorem MHD. Jízdenku, kterou předložila jsem měla řádně označenou, přesto mi byla uložena na místě pokuta ve výši 700 Kč, kterou jsem ihned uhradila. Podávala jsem odvolání na MHD, že mi byla pokuta účtována podle platných předpisů, že jsem nepředložila platnou jízdenku, kterou jsem se prokazovala při kontrole.

Jízdenku jsem omylem označila na druhé straně poté, co jsem si toho všimla tak jízdenku označila na správné straně. Chtěla bych poradit jak mám  dále postupovat. Děkuji, Jana

ODPOVĚĎ:
Jelikož jste pokutu zaplatila v blokovém řízení, tak se již zpětně nemůžete proti tomuto jednání bránit. Můžete se na dopravní podnik obrátit s návrhem na zahájení přezkumného řízením z důvodu neoprávněného uložení pokuty.
Pro příště, pokud si nebudete jista oprávněností dané pokuty, tak pokutu nehraďte na místě a nechte proběhnout správní řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.