Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych se zeptat na dohodu o provedení práce. Musí být stanoven datum započetí a ukončení práce? Je tato dohoda platná pouze na jeden kalendářní rok, nebo v případě, že data nenapíšu, mohu tuto dohodu použít jako právní domluvu o provedení práce na např. 3 roky (nemusela bych po zaměstnancích každý rok vyžadovat k nové dohodě zdravotní potvrzení a výpis z trestního rejstříku).  Děkuji, Leona


ODPOVĚĎ:
Ne, postup, který jste nastínila, možný není. Dohoda o provedení práce musí mít datum zahájení práce – jinak by se za něj bralo datum podpisu dohody. Datum ukončení nutné není, protože dohodu je možné podepsat na omezený počet hodin (150 hodin) odvedených v jednom kalendářním roce – to znamená, že pokud nebude 150 hodin za rok odpracováno není nutné na další rok uzavírat novou dohodu; naopak pokud je daný počet hodin odpracovaný před koncem roku, není možné hned další dohodu uzavřít.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.