Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj dotaz se týká mojí osoby. V letech 2007-2008 jsem pracovala jako poradce pro finanční plánování pro společnost ING životní pojištovna. Mojí smlouvu s nimi jsem ukončila v červnu 2008. Vím, že ve smlouvě o zprostředkování bylo uvedeno, že 24 měsíčů ručím za své smlouvy.

Ovšem nyní už 34 měsíců nepracuji u společnosti ING a přesto ode mě tato společnost i po této době chce vrátit provizi za zrušenou smlouvu. Proto se chci zeptat, jestli vůbec mají na toto právo. Paní co to má na starosti mi začala vyhrožovat třetí stranou, proto nevím co mám dělat. Uvedla jsem, že bych takové to provize nerada vracela ještě za deset let, načež jsem nedostala odpověď. Proto si myslím, jestli to na mě jen nezkoušejí. Budu ráda, když se budete mému dotazu věnovat a odpovíte mi. Děkuji, Tereza

ODPOVĚĎ:
Pokud ke zrušení smlouvy došlo v průběhu Vámi zmíněných 24 měsíců, pak za nesplněný závazek ručíte a jste povinna příslušnou provizi vrátit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.