Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před 16 lety jsme zakoupili pozemek od magistrátu. Pozemek byl oplocen, neboť ho rodiče využívali jako zahradu v rámci pronájmu ostatní plochy. Zaplatili jsme kupní cenu, na pozemku postavili rodinný dům a pozemek nadále trvale oplocený používali. Geometrické zaměření a fyzické předání pozemku nebylo provedeno.

V současné době magistrát prodává pozemky přilehlé, při geometrickém zaměření se zjistilo, že část pozemku magistrátu (4 metry čtverečné) jsou uvnitř našeho oplocení. Oplocení je v tomto místě více než 15 let. Chtěli bychom využít institut "vydržení". Děkuji, Pavel

ODPOVĚĎ:
Vaše situace je přímo ukázkovým příkladem pro uplatnění institutu vydržení - desetiletá nepřetržitá držba nemovitosti v dobré víře, že jste vlastníky. Až s Vámi magistrát naváže jakoukoliv komunikaci, odpovězte tím, že daná část pozemku je vydržena (splnili jste výše uvedené podmínky), doložte nabytí pozemku kopií kupní smlouvy. Dále uvidíte, jak se magistrát bude k odpovědi stavět. Případně se připravte na soudní spor.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.