Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V červenci jsem si nechala postavit kuchyňskou linku na základě smlouvy o dílo. Součástí smlouvy byl i rozpis materiálu a spotřebičů. V srpnu mi linka byla instalována a předána bez závad, ale zároveň jsem zjistila, že mi přebývá lišta. Technik na místě mi nedoporučil ji instalovat.

Po předání jsem hned následující den kontaktovala společnost a požádala ji, aby si lištu vzali zpět a vrátili mi poměrnou část z ceny. Společnost se však odvolává na to, že dle interní směrnice by lišta měla být instalována. Během telefonického rozhovoru jsem uvedla také své obavy, aby se lišta nepoškodila žárem, od plynové varné desky. Načež mi technik, který mou linku ani neviděl, sdělil, že to nevadí, protože v tom případě bych já nesla odpovědnost za škodu na této liště. Ráda bych se zeptala, jaká práva mám v souvislosti se smlouvou o dílo a zda existuje nějaká možnost lištu vrátit a dostat peníze zpět? Pozn. lišta je v původním stavu nenařezaná. Děkuji, Milena

ODPOVĚĎ:
Pokud se nebudete moci se zhotovitelem díla dohodnout, nezbývá Vám jiná možnost, než se obrátit se s žalobou na soud. Ve Vašem případě Vám doporučuji, pokud se rozhodnete na soud obrátit, nechat si zhotovit předtím znalecký posudek v oboru nábytek. Odborné posouzení, zda dle konkrétních nařízení lze lištu nainstalovat vyžaduje odborné znalosti a zkušenosti. V případě, že bude tento posudek hovořit ve Váš prospěch, máte šanci u soudu uspět.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.