Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před pár dny mi dorazil dopis od advokáta, že dlužím za školné druhého semestru na večerní škole marketingu a reklamy, kde jsem ukončil písemně studium již ke konci zimního semestru 2012. Vše proběhlo standardně, podpis smlouvy o zajištění studia ve 2 splátkách, nicméně během 1. semestru jsem neměl a dosud nemám dost času na večerní studium.

Proto jsem smlouvu vypověděl a po 3 měsících mi poslali bez jakékoli informace dopis od advokáta, že dlužím za 2.semestr. Co teď s tím? Děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
Ze všeho nejdříve se podívejte, co máte uvedeno ve smlouvě, kterou jste se školou uzavřel. Věnujte pozornost odstavcům týkajícím se platby a výpovědi smlouvy. Často se stává, že vypovědět nějakou zakázku můžete buďto jen s určitým časovým předstihem a nebo za určitých podmínek. Ať jste již dodržel příslušná ustanovení či nikoliv, kontaktujte právního zástupce školy a v případě, že s částkou nesouhlasíte, mu toto sdělte a odůvodněnte své rozhodnutí. Pokud jste závazek vypověděl v rozporu se smluvním ujednáním, budete s nějvtěší pravděpodobností muset dlužnou částku zaplatit. Nejprve ale zkuste vyjednávat o možném snížení částky. Pokud ovšem jste učinil pro ukočení závazku vše, co jste měl, právnímu zástupci toto sdělte s tím, že nic platit nebudete. Pak Vás mohou žalovat, to byste se pak u soudu odkazoval na smluvní podmínky, zaplacení částky a měl byste být úspěšný.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.