Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zajímalo by mě, jaké jsou možnosti vymáháni náhrady ušlé finanční ztráty od Kanadské ambasády ve Vídni. Z důvodů jejich nulové komunikace se žadateli o turistická víza a neúplných informacích na oficiálních webových stránkách v předeslých měsících únor - květen 2013 jsem přišla koncem květa o dovolenou ve výši 2.100 euuro (52.000 Kč).

Po té i po korekci a doplnění jejich neúplných informací na webu a při osobní návštěvě ambasády měsíc před plánovaným odletem jsem byla překvapena totální neochotou a laxním přístupem k problémům žadatelů. Doposud, tj. 6 týdnů po návštěvě ambasády stále nemám pas. Pokud je potřeba, mohu poskytnout více detailů a veškerou písemnou komunikaci z mé strany. Děkuji, Jana

ODPOVĚĎ:
Stručně řečeno jsou Vaše možnosti na vymožení finanční kompenzace sporné a nejisté, nikoli však vyloučené.

S ohledem na skutečnost, že vydávání turistických víz se v tomto případě řídí kanadskou právní úpravou, doporučuji Vám se v první řadě obrátit se stížností na průtahy při vydávání víza a nevhodné chování příslušných zaměstnanců přímo na předmětnou ambasádu.

V rámci stížnosti můžete samozřejmě rovněž nárokovat náhradu vzniklé škody. V této souvislosti připomínám, že pro úspěšné vymáhání vzniklé škody je zapotřebí, aby jste byla schopna výši škody doložit a současně prokázat, že kanadská ambasáda porušila svou právní povinnost a že mezi vznikem škody a tímto porušením existuje vztah tzv. příčinné souvislosti.

Pro zvýšení šance na úspěch při vymáhání vzniklé škody Vám lze doporučit kontaktovat advokáta, který se zaměřuje rovněž na oblast kanadského právního řádu:
http://www.advokatikomora.cz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.