Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Firma Stepan Bauer mi 2007 zasklívala zimní zahradu - měla jsem od té doby problémy s posuvnými dveřmi, které vypadávaly z kolejnic hlavně tehdy, když se neotvíraly přesně podle doporučení pana Bauera, což znamená, že vypadly vždy, když jsem např. měla návštěvu a někdo nedopatřením dveře otevřel - zaměstnanci firmy ale hned přijeli a nasadili je, takže jsem bohužel věc nereklamovala tak, jak bych byla měla.

Před několika měsíci mi ovšem pan Bauer sdělil, že je v zahraničí a že se mám obrátit na firmu Bauer a synové - také s pobočkami v Horšovském Týně a Plzni. Paní Bauerová, která zřejmě vede firmu Stepan Bauer, která, jak jsem zjistila, je v likvidaci, dále pod jiným jménem, se se mnou vůbec nebavila a sdělila mi, že pokud nemám číslo zakázky, dveře mi neopraví - a to ani jako placený servis! Mám od té doby periodicky otevřené dveře na zahradu, než se mi podaří někoho sehnat, kdo těžké dveře opět nasadí, protože jsem si již jednou přivodila těžké lumbago, když jsem se snažila dveře nasadit. Co mohu prosím dělat?   Děkuji, Jana

ODPOVĚĎ:
Pokud Vám společnost provádějící montáž dveří neposkytla záruční dobu, která by trvala do nynějška, pak již nemáte žádná práva z vadného plnění. Celá záležitost se měla zřejmě řešit již tehdy, když dveře poprvé vypadly z kolejnic. Dá se totiž předpokládat, že byly vadné. Vaše případná práva z vadného plěnní již zanikla.

Jediným řešením je nalézt společnost, která se daným typem dveří zabývá a nechat je, ať dveře opraví.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.