Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před necelými třemi lety jsme zakoupili novostavbu (je stále v záruce) a více než 2,5 roku řešíme s developerem problémy se špatnou střechou - voda prosakuje a pravidelně se objevují skvrny na omítce. Developer se k opravám staví vstřícně a spolupracuje, ale po letošní opravě se stav ještě více zhoršil a bylo nám řečeno, že už nevědí, v čem je problém. Byt potřebujeme prodat, ale s touto vadou ho nechceme nabízet. Co v této situaci můžeme dělat? Je možnost odstoupit i od kupní smlouvy? Zatím jsme problémy řešili telefonicky a emailem, dnes podáváme oficiální reklamaci. Děkujeme. Irena


ODPOVĚĎ:
Jestliže se skrytá vada objevila již potřetí, můžete od smlouvy odstoupit. Odstoupení od smlouvy znamená zrušení smlouvy od počátku, a navrácení do předešlého stavu, kdy strany jsou povinny si navrátit vše, co smlouvou nabyli.
K odstoupení od smlouvy není potřeba souhlasu druhé strany, účinky nastávají doručením písemné zprávy o odstoupení druhé straně.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.