Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Potřebuji smazat účet na portálu webtrh.cz. Bohužel jsem přes něj uskutečnil transakci a když jsem napsal e-mail, že s podmínkami portálu nesouhlasím a účet s mými informacemi chci smazat, dostal jsem odpověď, že kvůli obchodní aktivitě účet smazat nelze. Je pro mě nezbytné, aby se mé jméno s tímto portálem nespojovalo.

Jak mám nyní pokračovat? Můžou shromažďovat mé osobní údaje proti mé vůli? Děkuji Zdeněk

ODPOVĚĎ:
V tomto případě je nutné především shlédnout obchodní podmínky daného portálu, nyní tedy webtrh.cz. Shlédla jsem jejich obchodní podmínky, které v čl. 8.6. uvádí: "Poskytnutí souhlasu se zpracováním osobních údajů je vždy dobrovolné. Uživatel i kterýkoli jiný subjekt zpracovávaných údajů, zejména dotčený subjekt – fyzická osoba, má právo svůj souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat, a to písemně. Tím nejsou dotčena další práva uživatele jako subjektu osobních údajů podle zákona. Odvolání souhlasu registrovaného uživatele se zpracováním jeho osobních údajů má obvykle za následek automatické odebrání registrace." Doporučovala bych Vám tedy zaslat písemně doporučenou poštou na adresu společnosti Webtrh s. r. o. sdělení, že nesouhlasíte se zpracováním svých osobních údajů, portál je povinen to respektovat, Vaše údaje dále nezpracovávat a registraci odebrat. Pokud by toto neučinili dobrovolně, nezbylo by Vám, než se obrátit na soud s žalobou, kterou se budete domáhat ukončení registrace a toho, aby s Vašimi osobními údaji nebylo dále nakládáno. Na tomto portálu jsem nenašla žádnou kontaktní adresu, kam korespondenci zasílat, nicméně tuto dohledáte právě na stránkách www.justice.cz po zadání podnikatelského subjektu Webtrh s. r. o.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.