Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak by měla znít plná moc k pronájmu k bytu, který vlastní moji rodiče? Byt budu pronajímat já (syn) a příjem z pronájmu budu mít rovněž já. Jedná se mi o to, aby z plné moci bylo patrné, že kromě práva ve věci pronájmu jednat a zastupovat rodiče, budu hradit případné náklady s údržbou bytu spojené a danit příjem z pronájmu. Nerad bych, aby rodiče měli potíže s finančním úřadem. Děkuji, Miloš.


ODPOVĚĎ:
Plná moc je bezformální úkon, takže ji za Vás nemohu nastylizovat – do plné moci musíte přesně napsat povinnosti zmocněnce to je zásadní.
Je důležité, abyste si uvědomil, že ačkoliv Vás rodiče zplnomocní k uzavření smlouvy o nájmu bytu a dalším úkonům spojeným s pronájmem, budou oni stranou nájemního vztahu – nikoliv Vy. Takže i příjmy z nájmu budou muset danit oni, jim budou vznikat práva a povinnosti pronajímatelů. Tohle nemůžete obejít ani sebelépe napsanou plnou moci.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.