Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastním zahradu, na které společně s maminkou chováme králíky a pěstujeme zeleninu. Před dvěma měsíci pronikli sousedovi psi přes plot (přeskočili, protože jim to umožňuje nepořádek na sousedově zahradě) a způsobili poničení květin a záhonků. Soused mi slíbil, že psy zabezpečí a plot opraví. Od té doby neudělal nic a celá situace se včera opakovala. Kromě fotografií zničených záhonů nemám v ruce žádný důkaz a myslím si, že pokud bych chtěl věc řešit například přes Obecní úřad, soused všechno popře. Můžete mi poradit, jaké mám v tomto případě možnosti řešení situace? Děkuji, Ctibor


ODPOVĚĎ:
Vaše možnosti jsou pouze v soudním řízení - žalobě. Můžete požadovat, aby soused zajistil zvířata proti vniknutí na Váš pozemek, a současně Vám nahradil škodu na Vašem majetku (záhoncích). Předtím si ale pořiďte další fotografie nebo zajistěte svědky, kteří Vám budou moci potvrdit, že je to právě sousedův pes, který vniká na Váš pozemek a ničí Vám zahrádku.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.