Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Už několik let se věnuji sportovnímu sázení, jsem v dlouhodobém plusu, od spoustu mých přátel mi bylo řečeno, že bych se tím mohl živit a prodávat své tipy a zkušenosti. Tak jsem se rozhodl něco vygooglit co a jak, ale nic jsem nenašel. Nevím co by bylo potřeba pro provozování takové živnosti zařídit? A o jakou živnost se jedná?

Na vše bych byl sám a tvořil obsah na platformu Hero Hero, kde si zákazník zakoupí měsíční předplatné a já poté bych tam dával své rady a tipy. Vím, že pár takových tiperů už tu je (dokonce tvořící na Hero Hero), takže by to nějak mělo jít ale opravdu nevím co všechno k tomu potřebuji. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Je třeba požádat o živnostenské oprávnění, kdy vyplněním formuláře se současně přihlásíte k dani z příjmu, k platbě důchodového pojištění a k platbě zdravotního pojištění.
Pro sázkové poradenství je třeba živnost volná - VÝROBA, OBCHOD A SLUŽBY NEUVEDENÉ V PŘÍLOHÁCH 1 AŽ 3 ŽIVNOSTENSKÉHO ZÁKONA, obor Výroba, obchod a  služby jinde nezařazené případně Poradenská a  konzultační činnost, zpracování odborných studií a  posudků.
Bohužel živnostenské úřady v této oblasti nepostupují příliš jednotně, doporučuji si nechat písemně potvrdit obor od živnostenského úřadu, jelikož ten i vykonává dozor.
Dále bude třeba Vaše příjmy z této podnikatelské činnosti danit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.