Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 hlasů)

Prostřednictvím internetu jsem si našla pana Koudelu, který se specializuje na rodokmeny a adopci. Komunikace a informace probíhaly pouze po e-mailu.   Chtěla jsem najít své biologické rodiče. On mi podal informaci jak to probíhá a co vše k tomu potřebuje. Jediné co jsem mu poslala byl rodný list a chtěl plnou moc ověřenou od notáře, aby mohl zjistit informace.

Rozmyslela jsem si to a plnou moc jsem neodeslala a ani nepotvrdila. Přišel mi dopis - Fa na částku 4.500 Kč. Na toto jsem reagovala tak, že mi žádné informace neposkytl a že jsem mu nic neposlala a ani plnou moc neviděla - nešla zobrazit v e-mailu. Teď mi přišlo toto:
Dobrý den,
informuji, že Vámi neuhrazená faktura je 10 dní po splatnosti. Jelikož jste se zachovala nečestně a využila jste informací z plných mocí, považuji tento akt za službu poskytnutí výchozích informací v dané problematice. Jsem však i přesto ochoten udělat kompromis, pokud bude faktura uhrazena do 15.12.2023, můžete zaslat pouze 50% fakturované částky, následně bude záležitost uzavřena. V opačném případě budu trvat na úhradě částky v plné výši. Děkuji za pochopení. S pozdravem Michal Koudela.
Zkoušela jsem mu volat, ale nebere mi telefon. Můžete mi poradit? Veškerou e-mailovou komunikaci mám uloženou. Děkuju Jitka.

 

ODPOVĚĎ:
Takové jednání ze strany pana Koudely mi nepřijde po právu. Pokud jste nebyla upozorněna na to, že úvodní konzultace je zpoplatněna, pak bych to hodnotil tak, že žádná smlouva mezi vámi uzavřena nebyla a nebyla poskytnuta žádná služba. Dle mého názoru to pan Koudela pouze zkouší. Doporučuji nárok zdvořile odmítnout mailem s tím, že nakonec jste si žádnou službu neobjednala a tím bych považoval záležitost za uzavřenou.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.