Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce někdy 1996 jsme koupili pozemek, na který bylo žádáno v minulosti, aby byl vedený jako stavební parcela. Ke schálení stavební parcely došlo až v tomto roce. K pozemku vedou dvě cesty. Jedna silnicí alejí (kde je zákaz používání aut - s vyjimkou zemědělských strojů, které se potřebují dostat na pole).

Další byla obecní cesta, kterou nedávno koupil člověk, který nechce dát věcné břemeno na příjezd na pozemek. V době, kdy se žádalo o to, aby pozemek byl stavební, příjezd byl obecní až poté si ten příjezd jistý člověk odkoupil  (o pozemek bych měl zájem, ale nevěděl jsem vůbec, že se prodává). Chce mě tedy vědět, jak se k našemu pozemku dostat. Děkuji, Marie

ODPOVĚĎ:
Můžete podat soudu návrh na zřízení věcného břemene nezbytné cesty a to proti vlastníkovi přilehlého pozemku (cesty). To, zda soud přivolí a omezí práva vlastníka přilehlého pozemku ve Váš prospěch nelze s jasností říct.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.