Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Koupila jsem zahradu od pána a sama z dobré vůle mu nechala na zahradě zřídit břemeno doživotního užívání. To břemeno je úplatné. Pán mi má platit 500 Kč ročně. Pán mi to neplatí. Zahradu mám přes dva roky a nikdy nezaplatil. Jde mi o to, zda na základě toho, že nedodržuje úplatu břemene lze břemeno zrušit?

On mi pán začal dělat i naschvály, nelíbí se mu, že mám dva psy. Ale já si koupila zahradu abych mohla mít psy. On to věděl. Pokud to jde, ráda bych věděla jak to mám udělat a kam se obrátit. Děkuji Bronislava.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud Vám pán neplatí za služebnost, lze tuto úplatu od něj soudně vymáhat. Dle mého názoru lze při opakovaném neplnění považovat toto jednání za podstatné porušení smlouvy a lze od této smlouvy odstoupit. Pána je nutné vyzvat k úhradě s upozorněním, že může dojít k odstoupení od smlouvy a zrušení věcného břemene. Následně od smlouvy písemně odstoupit. Pokud to pán bude sporovat, bude nutné se ale obrátit na soud. Pokud jste si nic o psech neujednali ve smlouvě, nemůže vás v tomto pán omezovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.