Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Byla jsem na policii nahlásit znásilnění (taxikář mi chtěl ''pomoci'' s taškou do bytu, viděl, že jsem opilá a v bytě mě začal líbat, držel mě, abych nic nemohla a sahal mi do kalhotek). Policie po měsíci mě pozvala znovu na výslech a chtějí zahájit trestní řízení (našli stopy jeho dna na mém oblečení). Ale jelikož je pachatel cizinec, chce se mimosoudně vyrovnat.

Už mi jeho právník napsal mail, aby se se mnou domluvil. Já bych potřebovala poradit, jak mám postupovat a na jaké mimosoudní odškodnění mám zhruba nárok. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Určit výši náhrady újmy, i zhruba, která Vám mohla vzniknout, jen na základě 1 věty, která rovněž nemusela obsáhnout vše podstatné i s ohledem na to, že pro Vás musí být poměrně náročné o tom co se Vám stalo, komunikovat, bych si netroufala. Lze se taktéž domnívat, že v této fázi vyšetřování nemusí být k dispozici ani znalecký posudek, který byl poukázal na škálu následků, které Vám mohli vzniknout. Obecně, dle statistik, se průměrná újma, jejíž náhradu oběti znásilnění a dalších sexuálních deliktů obvykle požadují, pohybuje v řádu nižších stotisíců (avšak obvykle bývá poškozeným přiznáno v trestním řízení mnohem méně a se zbytkem nároku bývají odkázáni do občanskoprávního řízení). Moje rada je, najdete si advokáta, který Vám po obeznámení se s věcí bude jistě schopen poradit, seznam advokátů naleznete prosím zde: https://vyhledavac.cak.cz/

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.