Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při kontrole ročního výpisu své datové schránky jsem zjistil, že do ní 4x v roce 2022 přistupoval soudní exekutor JUDr. Marcel Smékal z Prahy. Na můj dotaz mi bylo odpovězeno, že je na mne vedena exekuce a to již od roku 2011. V té době jsem však prodělal insolvenční řízení a k němu nebyl JUDr. Marcel Smékal Krajským soudem v Ostravě připuštěn neboť se nepřihlásil v zákonem dané lhůtě, ale až o 1 den později.

Zdárně jsem podmínky insolvence splnil a byl jsem Krajským soudem v Ostravě oddlužen. Jak to, že JUDr. Marcel Smékal nezrušil exekuční řízení? Od insolvence jsem od tohoto exekutorského úřadu neobdržel ani jednu zprávu. Co mohu očekávat a co mám dělat? Jsem invalidní důchodce, imobilní a s průkazem ZTP, čili nemohu nikde běhat a shánět papíry a potvrzení. Dokumentaci z té doby již také nemám, kdo by mi mohl poradit nebo i pomoci? Předem děkuji za odpověď. Blahoslav.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste byl oddlužen a insolvenční řízení úspěšně skončilo, všechny nepřihlášené dluhy (kromě výživného apod.) ze zákona zanikly. Pokud se tedy nejedná o některou z výjimek, exekuční řízení u JUDr. Smékala bylo zastaveno. Žádejte písemné usnesení o jeho zastavení. Stačí zaslat žádost datovou schránkou s odůvodněním skončeného insolvenčního řízení a případně telefonicky urgovat její vyřízení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.