Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj současný partner, nejsme oddáni, se rozvedl již v roce 2012. V tehdejším manželství vznikla spousta dluhů, které se řešily exekučně z partnerova platu srážkou ze mzdy. Po rozvodu se exmanželka nijak nechtěla podílet na splácení a vše zůstalo na mém partnerovi. Zaplatil několik exekucí a po té co vláda schválila insolvenci i pro invalidní důchodce /srdce/, je momentálně 2021-2023 v oddlužení a řádně platí.

Nyní jsme zjistili z internetu insolvenční rejstřík, že paní nadělala další dluhy ve svém životě a vyhlásila na sebe konkurz. Chtěli jsme po ukončení insolvence partnera, podat podnět o splácení poloviny dluhu na expartnerku. Teď ale nevíme, zda je to vůbec možné, když je po ukončení konkurzu.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud byl úpadek „Konkurzem“, tak nepřihlášené pohledávky nezanikají, ale v jejich vymáhání můžete pokračovat až po ukončení konkurzu. Tedy jakmile partner ukončí insolvenci a bude jasné, kolik za bývalou manželku uhradil, může po ní dlužnou částku vymáhat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.