Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Já vlastník pozemku 2000 m2, svépomocí ohlášená stavba RD a garáže. Můj pozemek, vedle obecní a vedle stěna plotu dalšího souseda. Po obecním i mém vede přístupová cesta. Obci dám část, celá cesta bude obecní. Dohoda se starostou funguje. Přítel vážně onemocněl, stavím jen já. Ten kdo sousedí s obecním, využil situaci a v době mé nepřítomnosti, najel bagr na obecní cestu a z tohoto pozemku bagroval na mém.

Odstranil rostlý terén v délce 25m, plocha 9m2, navezl štěrk a těžkou technikou utužil, vytvořil cestu. Svah, půda by vsakovala vodu. Štěrk ne. Poškodil drenáž u garáže, urazil hranu stěny garáže, urazil roh betonové jímky. Přizvala opět geodeta, zaměřil znovu moji hranici za přítomnosti starosty, s ním odsouhlasila a postavila svůj plot. Starosta nechce spory, říká mi, my se přece vždy domluvili. Ten co bagroval a budoval se mstí, při stavbě plotu vyhrožoval, že mi sloupky vykope atd. nyní např. postříkal zasazené jalovce na mém pozemku. Cena sazenic 8.000 Kč + práce. Nechci žádný spor, ale mlčení si vysvětluje jako moji slabost. Chtěla bych u Vás objednat a zaplatit dopis, výzvu, kde popíšeme skutečnosti a vyjádřím nesouhlas s jeho činy. Děkuji za zprávu. Zdraví Doubravka.

 

ODPOVĚĎ:
Máte-li zájem o přípravu předžalobní výzvy, resp. dopisu, v němž bude dotyčný soused důrazně upozorněn na protiprávnost jeho počínání a bude vyzván k okamžitému zanechání této činnosti, doporučuji Vám kontaktovat advokáta:
www.advokatikomora.cz
(a to advokáta zabývajícího se oblastí občanského práva).
Bezplatná právní poradna se zaměřuje pouze na právní poradenství, nikoli ovšem na přípravu výzev, žalob, smluv a jiných přípisů.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.