Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám na Vás dotaz, který se týká neoprávněného užívání pozemku mých rodičů. Je tomu téměř rok, co se z rodinného domu vystěhoval jejich syn a stále na pozemku zanechává velké množství jeho majetku - velké kovové konstrukce pro svařování, zhruba 40 starých pneumatik, vraky motorek a další věci, které zabírají významnou část pozemku ve vlastnictví rodičů.

Syn zde už nemá adresu trvalého bydliště a na opakované slovní výzvy k vyklizení reaguje velmi agresivně a celá záležitost se už skoro rok nehne. Bydlel zde pouze za ústní dohody s rodiči, takže neexistuje ani písemná smlouva, která by určovala jakékoliv podmínky. Syn rodičů byl vyzván k vyklizení nesčetněkrát slovně a také dopisem (nezaslaným poštou), který určoval termín pro vyklizení 03/23 (zde se podepsali oba rodiče, ale on nikoliv). Kvůli množství věcí, které zde zanechal nám tato skutečnost značně komplikuje i probíhající rekonstrukci domu. Jak můžeme v této věci postupovat? Existuje oficiální forma, jak ho opětovně vyzvat k vyklizení? Předem Vám mnohokrát děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Zde je na místě syna vyzvat předžalobní výzvou zaslanou na jeho adresu trvalého bydliště či faktického bydliště nebo do datové schránky. Pokud syn nemovitosti nevyklidí, je nutné podat žalobu na vyklizení nemovitosti k soudu a o vyklizení rozhodne soud rozsudkem. Následně přichází na řadu exekuce.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.