Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vlastním chatu, kterou bych chtěla pronajímat na krátkodobý pronájem na dovolenou. Z vašeho článku jsem pochopila, že je třeba si vybavit živnostenský list na ubytování a odvádět daň z pronájmu, odvádět poplatek obci za ubytované platit za televizor na chatě. Chtěla jsem se zeptat, když je chata zkolaudována jako chata pro rodinnou rekreaci tím, že na uvedené adrese chaty vznikne provozovna na ubytování dle živnostenského úřadu co musím.

Musím to hlásit na hygieně, požárnících nebo na nějakých jiných úřadech. Chtěla bych, aby chata zůstala stále zkolaudována jako chata pro rodinnou rekreaci. Nechtěla bych ji předělávat ani kolaudovat jako provozovna. Můžu vystavovat faktury za ubytování třeba FKSP. Děkuji za informaci. Klára.

 

ODPOVĚĎ:
K rekolaudaci docházet nemusí pokud bude sloužit dále jen pro rekreaci a nebude se tam například zřizovat prodejna atp. , jen je třeba mít chatu označenou jako provozovna, likvidovat odpad, platit poplatky a zřídit si živnostenské oprávnění. Podnikání přihlásit u finančního úřadu a platit daně a zálohy. Schválení hasičů a hygieny je též třeba.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.