Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chci okamžité odstoupení od nájemní smlouvy do 31.12.2023. Pronajímatel v zastoupení, nevím jestli to je vůbec zákonné, nám upřel právo vstupu do skladu a to po dobu 3 měsíců.   Zákoně zvýšil nájem podle inflace, ale to by měla byt nová smlouva. Elektricke vyúčtování chodí všelijak, fotovoltaické panely, takže 16.000 za půl roku je nesmysl.

Nájem neplatíme, protože nevíme kolik. Prosím musíme platit ty 3 měsíce? My tam vůbec nebyli. Brána je otevřená pouze od 7-15:30 hod a to jsme časově jinde. Ušlý zisk ani nepočítám. Nechceme nic platit. Co nám doporučujete? Jak se bránit? Je chyba ve smlouvě? Děkuji Kateřina.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte pronajatý sklad a pronajímatel Vám zamezil přístup do něj, tak je nutné posoudit, proč Vám tento přístup zamezil, z jakého důvodu. Pokud k tomu neměl žádný důvod, pak tak činí protiprávně a můžete dle mého názoru od nájemní smlouvy odstoupit. Pokud tak učinil např. proto, že neplatíte již 3 měsíce nájemné, pak záleží, zda je k tomu oprávněn dle smlouvy a zda máte ve skladu nějaké věci, zásoby atp. Není totiž nutné podepisovat novou smlouvu, pokud se jen zvyšuje nájemné o inflaci.
V případě, že máte ve skladu uloženy nějaké věci, tak je v podstatě využívaný a pronajímateli vzniká právo na zaplacení nájemného.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.