Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Každý vlastník bytu si na vlastní náklady vyměnil okna, protože kdysi nedošlo ke schválení rekonstrukce domů tzn. výměna oken a zateplení. V původní kupní smlouvě je, že vnitřní část oken je vlastnictvím majitele bytu. Výměnou oken na vlastní náklady jsou nyní okna v plném vlastnictví? Jak postupovat, když nový výbor SVJ chce s okny manipulovat? Děkuji za odpověď.

ODPOVĚĎ:
Čí jsou okna v bytě by mělo řešit prohlášení vlastníků v bytě, pokud je to skutečně tak, že část oken je společná část domu, pak jejich výměnou se toto nezmění a v podstatě budete ze svého investovat do společných částí bytu. Dle znění mi to přijde, že účelem bylo zajištění mytí oken z venku ze strany SVJ a zevnitř vlastníkem bytu. Doporučuji zaslat dotaz nebo výzvu na výbor SVJ, kde oznámíte záměr a vyžádáte si stanovisko výboru k výměně oken. Neuvádíte, jak chce SVJ s okny manipulovat, na to bohužel nemohu reagovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.