Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Rád bych se zeptal, jak dál pokračovat. Bydlel jsem v rodinném domě, na kterém byla nájemní smlouva. Tato smlouva nebyla na moje jméno, ani jsem ji nikterak nepodepisoval. Ve smlouvě jsem byl pouze uveden jako osoba, která může pronajatou nemovitost využívat (byl jsem rodinný příslušník). Bohužel mám na dané nemovitosti napsané na svoje jméno plyn a elektřinu.

A bojím se, že pan pronajímatel si je nepřepíše na svoje jméno. Pan pronajímatel nemůže být přítomen při psaní stavů plynoměru + elektroměru, sdělil mi, že mu to stačí vyfotit a zaslat moji plnou moc na přepsání energií.   A tady bych se chtěl zeptat, jestli můžu ještě něco udělat, abych se vyhnul případným problémům, kdyby to pan pronajímatel nepřepsal na sebe. U ČEZu nemám žádnou vázanou smlouvu, můžu ji kdykoliv vypovědět. Děkuji za budoucí odpověď. Miloslav.

ODPOVĚĎ:
Jestliže máte možnost smlouvu s ČEZem vypovědět kdykoliv, pak tak samozřejmě můžete učinit a bude již jen odpovědností vlastníka, zda zařídí navazující přepis energií na svou osobu a nedojde tak k přerušení dodávek energií. Doporučuji Vám spolu se zasláním údajů o stavu elektroměru, kdy pro jistotu k zápisu stavu měřičů připojte mimo fotodokumentace podpis další osoby, jako svědka, vyrozumět pronajímatele, že pokud k přepisu energií nedojde dle Vaší dohody v nejbližším možném termínu na jeho osobu, ukončíte sám smlouvy o dodávkách energií. Toto mu zašlete ideálně doporučeným dopisem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.