Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak řešit problém s nájemníky bytu, kterým je syn majitele bytu, jeho družka a pes. V bytě pěstují marihuanu, zřejmě jsou narkomané, zřejmě prodávají drogy, chovají se naprosto nezodpovědně, hlučně, agresivně. Pes ruší svým chováním přes den i v noci. Nedá se domluvit ani s majitelem bytu, ani s nájemci.

Jejich soused, kterému vyhrožovali zabitím věc řešil s PČR, ta to předala přestupkové komisi a tím to skončilo, protože si nepřevzali předvolání. Mám po rekonstrukci koupelnu a již 4x jsem měl zde vodu od nich, bydlíme pod nimi. Jsme společenství SVJ, kde tyto vztahy řeší naše stanovy, toto jim je k smíchu.

 

ODPOVĚĎ:
Pakliže domluva není efektivní, doporučuji se obrátit na soud a podat návrh na zahájení soudního řízení, které nemusí být nutně vyvoláno proti oficiálním majitelům bytu, ale rovněž proti nájemci bytu, který Vás svým konáním ruší při výkonu vlastnických práv. Před tímto krokem doporučuji poslat sousedům předžalobní výzvu a s doručenkou a dodejkou.
V těchto oblastech se používá tzv. zápurčí žaloba, kterou se můžete domáhat, aby se soused zdržel konkrétního jednání, které Vás ruší a které podle mého názoru nejsou v souladu s dobrými mravy a veřejným pořádkem. Vhodné by bylo k zápurčí žalobě přiložit rovněž protokol od PČR, která byla do bytu přivolána.
V žalobě buďte velmi konkrétní a zajistěte co nejvíce důkazů.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.