Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bydlím ve 4 podlažním panelovém domě z 60-tých let. Do bytu nade mnou se nastěhovala nová nájemnice a nechala udělat rekonstrukci svého bytu. Změnila dispozice příček, parkety na podlaze nahradila plovoucí podlahou bez kročejové izolace. Duní mi nad hlavou celý strop.

Souhlas s rekonstrukcí podepsal předseda SVJ bez projednání na schůzi vlastníků či informování sousedů. Kolaudace proběhla opět bez účasti zástupce SVJ. Stavební firma, která rekonstrukci provedla mi sdělila, že mám smůlu. Prosím o informaci jak postupovat a zda mám vůbec nějakou možnost se bránit. Děkuji Evelína.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud rekonstrukcí došlo k situaci, že jste rušena nad míru přiměřenou místním poměrům, můžete se bránit soudně. Bohužel Vy budete muset být ta, která aktivně koná a v případě sporu by pak všechny náklady, které budete muset vynaložit, byla povinna v případě Vašeho úspěchu hradit paní, která svým jednáním způsobila, že dochází k vašemu obtěžování. Musíte ale mít důkazy, na základě kterých můžete činit případné právní kroky. Tedy doporučila bych pozvat si do bytu odborníka na stavebnictví a rovněž si zajistit hlukovou studii. S těmito doklady se pak můžete obrátit na soud, aby paní nařídil, aby situaci stavebně vyřešila. Případně se zkuste ještě obrátit na Stavební odbor v místě bydliště, ale nejsem si jistá, zda ten Vám nějak zásadně pomůže. Většinou tyto spory vyřeší až soud.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.