Počet stránek ve webu: 43.191

1 1 1 1 1 Hodnocení 3.00 (2 hlasů)

Zemřela mi maminka. Bydlela v bytě, který měla pronajatý od Správy domu. Bylo mi řečeno, že pokud bude byt čistý a vyklizený do 15.7.2019 budou mi účtovat pouze polovinu nájemného. Při předávce 15.7.2019 se oháněli tím, že byt není vybílený a tudíž mi budou účtovat celé nájemné (za červenec).

O vybílení přitom nepadlo ani slovo. Paní se ohání tím, že mi to říkala, ale vím s určitostí, že ne. Pro mě není problém byt vymalovat. Při návštěvě paní notářky jsem se dověděla, že na takové jednání nemá vlastník právo a musí mi vyplatit celé nájemné neboť maminka zemřela 27.6.2019. Chtěla bych vědět, zda se tato informace zakládá na pravdě a musí mi vrátit celé nájemné a také jak v této situaci postupovat. Děkuji za pomoc. Jiřina.

 

ODPOVĚĎ:
Nájemcem byla maminka, nikoliv Vy. Jejím úmrtím nájem končí a pronajímatel není vůbec oprávněn po Vás cokoliv požadovat. Jelikož nejste nájemcem, jakákoliv platba od Vás přijatá je bezdůvodným obohacením pronajímatele a Vy máte právo žádat vše, co jste jim uhradila, zpět.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.