Počet stránek ve webu: 43.247

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jak postupovat v případě, když nájemce nechce vyklidit mou garáž, kterou jsem mu pronajal a za jejíž pronájem mi dluží k dnešnímu dni 13.500 Kč. Více než rok nehradí nájem. Nereaguje ani na písemnou výpověď a žádost o vyklizení garáže, kterou jsem mu doporučeně zaslal 20.6.2013.

Již 2012 jsem zaslal výpověď, ale nájemce už tehdy nereagoval, jen slíbil, že se jeho finanční situace zlepší, dluh vyrovná. Nestalo se. V současné době (08/2013) chci garáž prodat, ale nemohu, protože nájemce tam má auto, 2 jízdní kola a hudební aparaturu. Jak postupovat v mezích zákona?
Děkuji, důchodce Karel, 70 let

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě bude potřeba abyste se obrátil na soud se žalobou na vyklizení a také žalobou na zaplacení dlužné částky. Učinil jste již dost opatření k tomu, aby nájemce splnil svou zákonnou povinnost. Vzory obou žalob najdete na našem webu nebo se můžete obrátit na bezplatnou právní pomoc příp. vyhledat advokáta. Místně příslušný soud v případě žaloby na vyklizení bude soud v místě garáže, v případě žaloby na zaplacení dlužné částky v místě trvalého bydliště žalovaného, tedy nájemníka. Mějte na paměti, že soud po Vás bude chtít zaplacení soudního poplatku. pokud nemáte dostatek finančních prostředků, požádejte soud o osvobození od soudních poplatků a odůvodněte osvobození svým nízkým příjmem. Osvobození není nutné psát hned a přikládat k žalobě, stačí, abyste počkal až Vás soud vyzve. Vzor na osvobození od soudních poplatků máte rovněž v našich vzorech.

NA "NAŠEM WEBU" a "V NAŠICH VZORECH" DÁT PROSÍM ODKAZ NA:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma/vzory-zdarma.html

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.