Počet stránek ve webu: 43.176

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj syn 19 let, který jediný bydlí se mnou ve společné domácnosti v obecním bytě, tak nepracuje, nepřispívá mi na domácnost, je evidován na úřadu práce, nebere žádnou podporu, pokračuje dál ve své trestné činnosti, má velké dluhy, které neplatí. Bojím se exekutorů, nechce dobrovolně odejít z bytu, protože nemá kam, tak jsem se rozhodla a podala jsem návrh k soudu na vyklizení z bytu mého syna.

Soud mé žádosti vyhověl, teď čekám až mi přijde to od soudu, pak musím počkat jestli se syn neodvolá do 15 dnů. A teď mě velmi zajímá, jak na to zrušení trvalého bydliště, jelikož nemá kam jít, tak trvalé bydliště na obecním úřadě, můžete mi prosím poradit. Kdy opravdu budu mít jistotu, že exekutoři u mě nezazvoní a nebudou mít právo vstoupit do bytu? Jsem opravdu ve velmi nepříjemné situaci. Moc děkuji, Viktorie

ODPOVĚĎ:
Postup, jak nechat zrušit trvalé bydliště dané osobě a realizovat přehlášení trvalého bydliště na obecní úřad, naleznete zde: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/najem-a-najemnici/1291-zruseni-trvaleho-pobytu-postup.html .

Pokud by se Vám stalo, že by Vás (před nebo po přehlášení bydliště syna) kontaktoval exekutor, rozhodně na jeho výzvy reagujte - v takovém případě by bylo nutné z Vaší strany doložit vlastnictví k Vašim věcem (můžete se bránit tzv. excintačními žalobami, jde o žaloby, v nichž budete tvrdit vlastnické právo k exekučně postiženému mobiliáři), případně byste mohla předložit rozhodnutí soudu o vyklizení z bytu. Pokud byste si do bytu něco nového pořizovala, určitě si pro jistotu uschovejte účtenky, daňové doklady.
Informace o výkonu exekuce jsou zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/82/838-strasak-jmenem-exekuce.html

Pro Vašeho syna bych radila zvážit zahájení insolvenčního řízení - tzv. oddlužení, pokud by se pro tuto cestu rozhodl, bylo by vhodné, aby si našel zaměstnání.
Praktické informace o oddlužení vizte zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/107/11790-postup-osobniho-bankrotu-oddluzeni-insolvence-podle-insolvencniho-zakona.html

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.