Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.50 (2 hlasů)

Chci se zeptat, jakou mám šanci na vrácení peněz od společnosti Ticketportal za zakoupené vstupenky na Cirque du Soleil? Lístky jsme kupovali v loňském roce 2019, kdy jsem ještě byla na rodičovské dovolené, tedy RD a šetřila na to skoro celý rok. Vystoupení se nekonalo díky Covidu.

Nyní jsem zaměstnaná, ale peníze nechtějí vrátit a odkazují nás na voucher. O ten ale já nestojím. Peníze nám odmítají vrátit dříve jak koncem října příštího roku. Mám hypotéku a dvě děti, nemohu si dovolit někomu nedobrovolně poskytnout bezúročnou půjčku. Beru to tak, že mě stát okradl svým rozhodnutím o vydání lex voucherů a Ticket portal se veze. Nikde však není psáno, že tato společnost je pojištěna a v případě krachu nám peníze vrátí jako tomu je u CK. Pokud byste věděli o někom, komu se to též nelíbí, ráda se připojím k odporu. Moc děkuji a přeji příjemný zbytek dne. Tereza.  

 

ODPOVĚĎ:

Zmiňovaný lex voucher se vztahuje na zájezdy, nikoliv na koncerty, vystoupení apod. A mohou jej využít cestovní kanceláře, což není případ Ticketportalu.
Doporučuji Ticketportal písemně vyzvat k vrácení zaplacení částky s odvoláním na jejich obchodní podmínky, které nehovoří o vrácení až v za více než rok apod. , nýbrž počítají s vrácením peněz při zrušení akce.
Vzor výzvy naleznete zde: https://www.zbynekmlcoch.cz/ke-stazeni/obcanske-pravo-vzory/predzalobni-upominka-vyzva-k-uhrazeni-dluhu-vzor-ke-stazeni-zdarma-novy-obcansky-zakonik-2014).
V případě, že nebude na výzvu adekvátně reagováno, můžete se obrátit se svým nárokem na civilní soud. Vedle toho můžete podat podnět k České obchodní inspekci, aby prošetřila postup Ticketportalu, kontakt zde: www.coi.cz.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.