Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně zrušení nájmu. Jedná se o to, že 31.3.2020 jsem se stěhovala z bytu, kdy jsem i byt předala. Mám řádně ukončenou nájemní smlouvu. Jenže majitel je lempl, přišel bez předávacího protokolu a já tam na sebe měla elektřinu a plyn. Ani nevěděl, že to je napsané na mě a ne na něj.

Řekl mi, ať si to jen vyfotím, že to případně potvrdí. Já jelikož už byla unavená z toho, jak se 5 dnů stěhuje, říkám OK v pořádku. Hned ten den jsem poslala aktuální stavy a žádost o zrušení na ČEZ jak plyn tak elektriku. A co se stalo pan majitel si to na sebe nepřihlásil. Několikrát jsem žádala v průběhu dubna ČEZ ať to odpojí, že já už tam nebydlím. Plyn odpojen 18.5. a elektrika 30.4. Samozřejmě v tom bytě na mě někdo jel, aniž bych to mohla ovlivnit. Takže u elektriky mám 1.000 Kč navíc a u plynu 4.500 Kč navíc, než jsem původně měla platit dle stavu, které jsem já dávala 31.3. a mám i fotografie, kterými jsem tyto částky reklamovala. ČEZ po mě chce předávací protokol na byt. Já majitele každý den urguju dokonce jsem to sepsala a poslala, aby mi ho podepsal a on nic úplně mě ignoruje. Mám konverzaci na whatsappu. Když mu volám telefon mi nevezme. Prosím jak se mohu bránit? Nechci platit něčí služby, nejsou to malé částky : (Děkuju za odpověď Vilma.

 

ODPOVĚĎ:
V daném případě není nutné mít předávací protokol, stačí nájemní smlouva, ze které vyplývá, že byla ukončena. Pokud nebude majitel nadále reagovat, měla byste požadované částky zaplatit a požadovat je následně po onom majiteli, tedy poslat mu předžalobní výzvu s částkou a Vaším číslem účtu, kam uhradit, pokud neuhradí, podat k soudu žalobu na zaplacení dlužné částky.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.