Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem učitelka zpěvu a učím i on-line. Dělám pro zájemce on-line kurzy, kde k výuce plánuji využívat i cizí písně. Na nich vysvětluji správnou techniku. Videa dávám na YouTube, kde jsou k dispozici členům kurzu. Jakou smlouvu bych měla podepsat s OSA, aby byla v pořádku autorská práva? Moc děkuji. Irena.

ODPOVĚĎ:
S příslušným kolektivním správcem autorských práv bude zapotřebí uzavřít licenční smlouvu – zajisté Vám bude předložen vzorový návrh této smlouvy formulářového typu (tzn. že z Vaší strany bude předpokládán pouze podpis).
Je podstatné, aby tento návrh pamatoval na všechny způsoby užití cizích autorských práv, které budete realizovat (v tomto ohledu kolektivnímu správci autorských práv podrobně popište, jak a za jakým účelem, v jakém rozsahu, jak dlouho apod. hodláte s cizími autorskými díly nakládat).
Kromě OSA – Ochranný Svaz Autorský pro práva k dílům hudebním:
https://www.osa.cz
oslovte – pro jistotu – i INTERGRAM – Nezávislá společnost výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově-obrazových záznamů:
https://www.intergram.cz

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.