Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dnes byla přítelkyně u zubaře s podezřením, že se jí klube osmička. Doktor ale vytrhl bez rengenu omylem sedmičku. Doma to přítelkyně zjistila a volala zpět. Při druhé návštěvě to zkoušel doktor nějak ukecat. Zub byl ale naprosto zdravý. Doktor ale uznal pochybení a navrhuje že udělá zdarma bezbolestný implantát zubu v hodnotě 25.000 Kč.

Ale myslím že by měla nárok i na nějaké odškodnění či bolestné. Nevíme ale jak se to oceňuje a kolik si může v tomto případu říci. Neměli by jsme to taky hlásit na Policii či to řešit soudní cestou? Děkuji, Jirka

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě má samozřejmě Vaše přítelkyně nárok na bolestné a náhradu za ztížení společenského uplatnění V peněžité formě. Rozhodně se pokuste s lékařem dohodnout, a sami navrhněte, kolik za toto požadujete. Pokud nebude lékař souhlasit, máte jedinou možnost, a to obrátit se s žalobou k soudu a požadovat finanční prostředky jako kompenzaci za vzniklou újmu. Jistě na ní má Vaše přítelkyně nárok. Její výše je na domluvě, případně se stanoví tabulkami.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.