Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Koupili jsme pozemek, jsme vlastníky zhruba 1 měsíc, v kupní smlouvě máme psáno, že po předložení LV (listu vlastnictví) s našimi jmény budou do 3 dnů z úschovny zaslány peníze k vyplacení hypotečního úvěru do České spořitelny a bude následně zrušeno zástavní právo. Uběhl už nějaký čas a zástavní právo stále visí na našem pozemku.

Chtěla bych se informovat, zda-li lze nějakým způsobem zjistit, že naše peníze byly opravdu z úschovny zaslány do banky a nikdo je nezpronevěřil. Bylo nám sděleno makléřem, že vedoucí úschovny, který rozhoduje o transakcích je na dovolené, takže peníze budou zaslány příští týden, ale vůbec si nejsme jisti, zda-li tak bylo učiněno. Dá se zjistit, jesli byl vyplacen úvěr původního majitele a kdy bude zástava zrušena? Podle kupní smlouvy už k tomuto mělo dávno dojít. Děkuji, Sabina

ODPOVĚĎ:
Jednak můžete tuto skutečnost zjistit přímo na katastru nemovitostí - zda byl podán návrh na výmaz zástavního práva. Dále urgovat makléře k vystavení potvrzení o provedení transakce. Informace můžete stejně tak zjistit na klientském centru České spořitelny (když předložíte smlouvu, ze které vyplývá, že měla být ČS vyplacena).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.