Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bratr je v rozvodovém řízení. Jelikož je zaměstnán u Policie ČR má to o to složitější. Jeho exmanželka se mu stále nějak mstí, neustále píše nějaké dopisy na ředitelství Policie, nakonec byl postaven před soud, kde uvedla, že byla celý život týraná a další různé nesmysly.

Teď zase napsala dopis na sociálku, že se dostatečně nestará o děti, že jim nedává peníze, že jí nevozí včas syna, že pro něho občas jezdí starší syn, který podle ní nemá ještě zkušenosti v řízení (je mu 20 let) a různé další výmysly. Rok spolu nežijí, exmanželka s rozvodem souhlasila. Děti - syn 6let je ve střídavé péči, dcera 16let tu svěřila u soudu do péče otce, syn 20 let zůstal u otce. Můžu já, jako sestra, podat na ni nějaké obvinění za lži a pomluvy? Exmanželka měla i problémy s alkoholem (neléčila se). Děkuji, Otýlie

ODPOVĚĎ:
Jako sestra nemůžete ve věci téměř nic dělat. Můžete podat trestní oznámení pro pomluvu, ale případ tak jak ho popisujete, je spíše na občanskoprávní řízení pro porušování osobnostních práv, a v tom by musel příslušné kroky podniknout přímo sám poškozený.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.