Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlím v bývalém obecním domě. Dům má 6 bytových jednotek 1+2 (plochou stejně velkých), majitelů je pět (přízemí - 3 byty - 3 vlastníci, patro - 3 byty - 2 vlastníci). Před třemi roky jsme svolali schůzku, na které jsme se dohodli na částce 200,- do fondu oprav. Bohužel, o jednání jsme nepořídili žádnou písemnou dohodu.

V té době majitelka ještě 3 bytů (celé patro), nyní již majitelka 2 bytů (jeden byt darovala dceři) nepřispěly do fondu ani korunou. Rádi bychom svolali novou schůzku, z které bychom pořídili vše potřebné. Prosím, kde dohledám všechny vzory a poklady. Pokud je to ve vašich možnostech a je možné mi vzory dohod zaslat emailem? Předem vám moc Děkuji, Nela

ODPOVĚĎ:
Z dotazu nevyplývá, zda máte zřízení SVJ. Tudíž budete mezi sebou uzavírat "obyčejnou smlouvu", a to smlouvu inominátní (tedy zákonem výslovně neupravenou). K uzavření nemůže být nikdo nucen.
Kromě toho, že je nad kapacitní možnosti poradny poskytovat konkrétní písemné dokumenty, doporučuji Vám k tomuto úkonu zajistit notáře, který smlouvu sepíše a ověří podpisy (potřeby smlouvy jsou speficické a vzor stěží bude existovat).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.