Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Sjednala jsem obchod s koberci a špatně počítala převod eura. Byla jsem pod tlakem, jednala v angličtině a podlehla jsem vekému stresu i z důvodu časových. Jednání trvalo 2 hodiny a výsledek je ten, že já jsem počítala v desetitisících a oni ve statisících. Ve smlouvě je český dovětek, že smlouva podléhá tureckému obchodnímu zákoníku, je nevratná a neměnná.

Jednalo se o poznávací zájezd a nejela jsem s cílem nakupovat. Podlehla jsem tlaku prodejců i šéfů společnosti a byla jsem jako na kolotoči. Teprve večer jsem si uvědomila co jsem provedla. Nechala jsem tam zálohu 300 euro. Dalších 5000 euro mám zaplatit ve čtvrtek. Poraďte jak situaci řešit, tolik peněz nemám. Je zde nějaké řešení? Obchod byl sjednán 5.10.2011 Žádala jsem o zrušení smlouvy tureckou stranu 7.10.2011. Tvrdí, že smlouvu zrušit nelze. Včera jsem se vrátila do Česka. Děkuji, Anita

ODPOVĚĎ:
Pokud na Vás turecký obchodník nemá žádný kontakt, tak se ničeho nebojte, protože Vás nedohledá.
Pokud ano, okamžitě smlouvu předejte advokátovi - pokud je v češtině (pokud nikoliv obraťte se na turecké velvyslanectví na Praze 6 s žádostí o oficiální překlad, příp. pomoc).
Primárně by bylo nutné argumentovat neplatností doložky o volbě práva, s tím, že byla sjednána v tísni. Ale sama tyto jednání nezvládnete a budete potřebovat právní zastoupení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.