Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před rokem jsme koupili byt v osobním vlastnictví a neustále nám někdo ze sousedů poškozuje poštovní schránku. Mizí převážně jmenovka, což je pro nás samozřejmě problém, jelikož v dnešní době chodí v poště hlavně důležité věci, jako vyúčtování, smlouvy atd. Již jsme měli schránku i celou promáčklou, zničenou.

Máme malé dítě a pro je jasné, že doma neděláme žádné mejdany ani nic podobného a prostě se tímto někdo baví. Potřebovala bych proto od Vás poradit, zda s touto situací mohu něco dělat? Mohu například poslat stížnost na chování mne neznámého souseda společenství vlastníků? Nebo se mám obrátit na Policii? Děkuji předem za radu, Saša

ODPOVĚĎ:
Stížnost na společenství vlastníků poslat můžete. Na policii se obrátit můžete, přestože Vámi zmíněné jednání nenaplňuje znaky žádného z trestných činů – může se stát, že Policie bude evidovat obdobná oznámení a pachatele vyhledá a prokáže mu větší počet poškození.
Na schránku můžete též připevnit vzkaz pro škůdce, aby se již do budoucna svého chování vyvaroval či jmenovku upevnit na pevno (šrouby, lepidlo). Nebo se domluvte se společenstvím vlastníků a nechte namontovat bezpečnostní kamerový systém ke vchodu a schránkám.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.