Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jako studentka jsem svému přítelovi půjčila 17.000 Kč, to jsme samozřejmě podložili smlouvou. Kopii obdržel přítel též, ale zničil ji. Ve smlouvě bylo uvedeno, že částka musí být splácena do tří let. Tato doba se blíží a expřítel neposlal ani korunu. Problém je v tom, že nedopatřením jsem o tuto smlouvu přišla, nejspíše při úklidu. To expartner neví, naopak ví, že se kvůli jeho nedodržení chci bránit. Byly to mé veškeré úspory, za které jsem měla začít studovat na vysoké škole.

Prosím o radu zda mohu nějakým způsobem dostat peníze zpět. Děkuji, Andrea

ODPOVĚĎ:
Jediné, co můžete v tomhle případě udělat je, že pohrozíte Vašemu bývalému příteli, že pokud částku 17 000 Kč neuhradí, obrátíte se na soud se žalobou na vyplacení příslušné částky  či na společnost zabývající se vymáháním pohledávek.
Pokud dojde Váš spor k soudu, pak  to bude Vaše tvrzení proti jeho a Vy byste musela před soudem prokazovat, že jste mu částku 17 000 Kč poskytla a to např. výpisem z bankovního účtu apod.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.