Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přítel byl při dopravní nehodě zraněn. Jel na motocyklu a auto, které ho předjíždělo ho vytlačilo do příkopu. Má otřes mozku a zlomenou kliční kost s nutností operace. V současné době je hospitalizován v nemocnici. Nemáme žádné zkušenosti s průběhěm podání trestního oznámení na pachetele ani s průběhěm odškodnění. Hovořila jsem s policií, která mě kontakovala ohledně odtažení motocyklu.

Když jsem se ptala, jaký bude další průběh "šetření" odmítl mi poskytnou inforamce, "že po telefonu nemohou", neřekli mi ani jméno viníka, ani svědka. (Svědek protijedoucího auta). Ještě mi policista stačil říct, že se vlastně nic moc nestalo. Já nesdílím názor, že se nic nestalo. Mohu být šťastná, že přítel nehodu přežil, ale na druhou stranu nám to dost zasáhlo do života. Máme být vě věci aktivní? Nebo čakat na policii, jak věc posoudí a zda obviní viníka nehody? Nebo jak se celá tatao situace řeší? Policista mi neposkytl žádné informace, jak postupovat a navíc celou věc zlehčuje. Děkuji, Božena

ODPOVĚĎ:
Doporučuji Vám nevyčkávat a podat trestní oznámení na neznámého viníka. Podrobný postup při podání trestního oznámení naleznete zde.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.