Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Finanční úřad mi provádí kontrolu za uplynulé roky 2007 a 2008. V této době jsem podnikal (OSVČ), prodával jsem hračky a domácí potřeby. Mimo jiné mne zásoboval dodavatel z firmy Axia plus z Brna, který mi zboží vozil do obchodu. Finanční úřad mi nechce uznat do výdajů dodací listy z této firmy, prý se mnou tato firma neobchodovala.

V roce 2008 jsem s tímto dodavatelem skončil spolupráci a nemám na něj žádný kontakt. Můžete mi poradit, jak se můžu bránit? Mám vůbec nějakou šanci? Děkuji, Bořivoj

ODPOVĚĎ:
Finančnímu úřadu se bohužel nemůžete příliš divit za nedůvěru vůči Vám projevenou. Pokud se jedná o tu stejnou firmu AXIA plus, s.r.o., která je uvedena v obchodním rejstříku jako exekvovaný subjekt od roku 2003 (tudíž pohyb jejích aktiv a pasiv je pod dohledem exekutora), lze jen těžko věřit tomu, že by legálně prováděla činnost, kterou má zapsanou jako předmět podnikání (viz zde).
Pokud se o stejný subjekt nejedná, budete muset finanční úřad na tuto informaci upozornit. Osobně se domnívám, že jste se bohužel dopustil podnikatelské chyby a svého smluvního partnera dostatečně neprověřil.
V tomto případě doporučuji závazky vyměřené finančním úřadem vyrovnat a obrátit se na Policii s oznámením o podvodu, kterého se společnost mohla dopustit a zároveň se přihlásit jako poškozený.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.